måndag 27 februari 2012

Tankar inför Tredje söndagen i fastan

På församlingens hemsida skriver någon av oss präster en liten tanke/text kring kommande söndag. Idag har jag tagit ett litet strå till stacken och gjort inför nästa helg. Helt förbluffad över denna framförhållning...kanske gått och blivit gammal..


Tankar inför helgen Tredje söndagen i fastan. 11 mars 2012,

Ingress:
I helgen firar vi Tredje söndagen i fastan. Dagen har temat: Kampen mot ondskan. I psalm 358 sjunger vi i tredje versen ”Han gick in i din nöd och smärta. Gud tog plats i din egen gestalt. Han bar på ditt kors. Han var plågad som du och han älskade dig över allt.”

I kampen mot ondskan står vi inte ensamma, vi är inte ensamma…det ska vi minnas för känslan av ensamhet kan vara en ondska i sig.

Text/tanke
Luk 11:14-26 Söndagens evangelium. Jesus möts som så många gånger av människor som vill sätta honom på prov. Jesus har drivit ut en stum ande och några är snabba på att döma honom efter med vilkens kraft han gjorde detta. Istället för att glädjas åt att en människa blev hjälpt ville de hellre göra sig roliga på Jesus bekostnad. Jesus tar det med ro… han är van.

Vi kan vara snabba att plocka in människor i fack av goda och onda. De som står i kampen mot ondska och de som utför ondska. Svart och vitt… kanske för att det gör livet enklare att leva, i alla fall ibland.

Finns ett citat från Ian Percy som lyder: ”Vi dömer andra utifrån deras handlingar. Vi dömer oss själva utifrån våraintentioner.” Det tillsammans med berättelser som ”du ser nålen i din broders
öga och inte balken i ditt eget” och ”äktenskapsbryterskan som skulle stenas av den som själv var fri från synd” gör det vita och svarta mer grått… kanske ett liv som gör det enklare att leva i längden.


Bön:
En inblick i vad helgen handlar om får vi också i en av de böner som finns i psalmboken till helgen:

Gud, som är vår tillflykt när ondska och vanmakt drabbar oss, vi ber om vishet, läkedom, mod och styrka att i ditt namn bekämpa det onda och tro på dina möjligheter. I Jesu namn. Amen.


Psalm
358 Han gick in i din kamp på jorden

1 kommentar:

Anonym sa...

Due to this fact, a lot of females fаvοr these
superb v2 cigs.

my weblоg - V2 cigs coupon Code