måndag 22 augusti 2011

Tankar inför helgen

TANKAR INFÖR HELGEN

I helgen firar vi den Tionde söndagen efter Trefaldighet. Dagen har temat: Nådens gåvor.


I psalm 61 sjunger vi: ”Gåvorna är många, Anden är en, finns i Jesus Kristus, gåvorna är många, Anden är en, vi är ett i honom.” Vi är alla olika, gåvorna som har getts oss är många och vi behövs alla.


TEXT MED TANKE
Lukas evangelium 9: 46-48

Jesus tog ett barn och ställde det bredvid sig och sa till dem: ”Den som tar emot detta barn i mitt namn, han tar emot mig.” Det var svaret på Lärjungarnas fråga om vem som var störst bland dem.

Detta behov hos oss människor att rangordna, vem är störst, snyggast och framförallt vackrast!? Jesus gör svaret på frågan enkelt: Den som är minst av er alla, han är stor.”

I bilder avbildas denna helg med en båt som guppar i dopets vatten. Tillsammans med min lille prins (Vincent 1,5 år) brukar vi sjunga:

”Vi sitter i samma båt, vi sitter i samma båt. Och gungar lite hit och dit. Vi sitter i samma båt, vi sitter i samma båt och gungar lite hit och dit. Akta dig nu kommer det en våg. Akta dig nu kommer det en våg. Vi håller hårt om varann och önskar att stormen försvann.”

Han kiknar av skratt när vågen kommer och tycker det är kul att gunga tillsammans.

Tänk om vi skulle möta livets svårigheter i kiknande skratt! Och gå genom livet gungandes tillsammans! Kanske är våra små de riktigt stora visdomsbärarna…


BÖN

En liten inblick i vad helgen handlar om får vi också i en av de böner som finns i psalmboken till helgen.

"Enhetens Gud, vi tackar dig för vår församling och för människors olika gåvor. Hjälp oss att leva förenade med Kristus, vända mot världen och öppna för varandra. I Jesu namn. Amen."

Inga kommentarer: