fredag 5 juni 2009

Jamii Bora-bra kollektförslag!

Fick förfrågan om att komma och prata lite om Jamii Bora den 9 augusti i samband med att kollekten skulle tas upp till mikrofinansorganisationen. Underbart förslag (nu kunde just inte jag komma den 9 augusti eftersom vi är iväg i Taizé med ungdomarna den veckan, men kollekten tas upp iallefall!)!

Den 9 augusti är temat: Goda förvaltare, vilket är som handen i handsken för Jamii Bora. Första årgångens texter handlar om förvaltaren som ger talenter till sina tjänare. talenter-talanger, Jamii Bora investerar i sina medlemmars tallanger! Fattiga människor är inte problemet, de är lösningen.

Riktigt bra förslag! Alla jag möter och pratar om mikrofinans med blir väldigt intresserade och ser det som en bra och vettig grej att investera sina pengar i...att "låna" ut dem till andra som behöver dem medans jag själv inte gör det och så mycket bättre att de kommer till användning mot fattigdom än att de ligger och dammar på ett bankkontor!

2 kommentarer:

Annika Stacke sa...

Hade varit roligt om du själv hade kunnat komma och tala om Jamii Bora, men vi försöker ta upp en bra kollekt till ändamålet ändå. "Goda förvaltare" är ett underbart tema, som går att göra väldigt mycket av.

AnnA sa...

Flytta gudstjänsten till Taizé och saken är biff:) Ska erkänna att det var mer än 10 årsedan jag var i Taizé senast...eller första gången:)