lördag 11 april 2009

Bra början på påsken

Haft tre helt otroliga dagar på havet! Riktigt bra början på denna påsk! Först var det meningen att vi skulle vara ute en natt...sen blankade havet ut sig i sin glittrande skrud...och vi planerade om vår mat till att räcka ännu en dag (inkl. ett depåstopp på Hästholmarna för att fylla på vattenförrådet).
Med en dag extra tog vi oss ända ut till Ungskär (min mamma jobbade ett år på skolan där innan den lades ner...nu är det sista utpåsten ut mot öppet hav förutom Utklippan som ligger långt långt ut). Dock var Ungskär strand/kust full med sten och riktigt grunda ställen och var svårtillagd...vi begav oss till grannön...som inte den heller riktigt bjöd in oss att stanna över natten...vår andra dag som skulle bli en liten lättar paddling blev tillslut liksom föregående dag en 6 timmars kryssning (effektiv tid).
Sista dan åt vi som vanlig en grymt lång frukost (börjar vid åtta/nio och slutar strax innan lunch) och begav oss ut på hemresan. Från Vieskär in till Långö på fyra timmar...inte helt illa.

Imorn kommer påsken fortsätta med vårens första Duatlonpass (testade benen nu ikväll genom att springa milen hem ifrån föräldrarna...benen var stela men funkade nästan till att jogga lite med). Vi börjar med några mil cykel och fortsätter med ett par mil jogg. Sen blir det till M för att fälla lite träd och äta påskmiddag. Kvällen bjuder på 90-årsfest (tre galna 30 åringar som firar tillsammans) inklusive en Påskaftonsmässa 23:45 i Trefaldighetskyrkan (Tyska kyrkan)...helt klart årets höjdpunkt bland mässor! Går inte att missa!! Har längtat länge efter denna natt i kyrkan!

Här några bilder från havet...eller havet och havet...det hela började på Långö

Sitter och har god balans på kajaken som ska bli mitt hem de närmsta tre dagarna. Vi hann nästan packa då det inte regnade. Väl i kajakerna slapp vi undan det mesta av regnet som inte kom tillbaka förrän runt småtimmarna...tre, fyra på natten...finns det ngt härligare än regn och tält...helt oslagbart!

Ipackning efter första dagens lunch. Dimmigt värre ute till havs denna dag. I vanliga fall skulle vi kunnat se över hela Kyrkfjärden och in till stan...nu såg vi knappt Tjurkö från Sturkö:)

Första morgonen och himlen är blå! Våra planer att springa Ryssbergsloppet på Långfredagens morgon började omforma sig till att ta sig längre ut i kusten efter denna första natt på Ornö.

Ja....eh...egentligen hör denna del till kategorin "LIVSVISDOM! -Kasta inte saker som inte bör/får bli blöta över något som är blött...t.ex. skor över delar av Östersjön!" Jag hade världens lättaste kast i min hand...skon flög rakt upp och rakt ner...det fick till följd att jag fick gå och fixa vatten själv:)

Inga kommentarer: