tisdag 28 oktober 2008

Agendor

K och jag har nu under eftermiddagen suttit och analyserat pastoratets femtioelva (5011 eller hur skrivs detta uttryck?) Agendor som finns i alla de olika färger, former och ja Gud vet vad.

Kyrkvärdarna bedjar var gång vi träffas om att det ska göras något drastiskt åt alla agendor. Krast har det varit så att varje präst har gjort sina agendor och lagt till i samlingen. Inget har rensats ut eller gjorts i någon enhetlig form/struktur....=allmänt kaos!

Under hösten har jag samlat in ett exemplar av alla agendor (som jag kunde hitta...finns med all säkerhet fler) för att se vad vi har att utgå från. Det är viktigt att agendor är enhetliga, följer församlingens tradition, vana etc. ...dvs det går inte att komma och rensa rent hus och ställa till en förvirring av att ingen vet vad vi gör eller varför.
Nu idag efter lunch har vi iallefall bestämt att vi ska ha sex olika agendor, i sex olika färger. Liknande framsidor och samma typsnitt etc. Dessutom har vi satt strukturen för de tre mässorna (Högmässa, söndagsmässa och veckomässa).

Tidsplanen ser ut så att vi under denna veckan försöker få till preliminära agendor som vi under tiden fram till jul provar för att kunna göra förändringar tills vi i januari bjuder in alla våra kära kyrkvärdar till en träff och presenterar de nya agendorna. ...och kanske gemensamt går och slägner ut de gamla!:)

Inga kommentarer: