tisdag 27 april 2010

Vidare om Präst/kyrkval

Håller med om mkt som sägs i kommentarerna kring inlägget

"Ta efter Vårdvalet! Inför Präst/kyrkval!"

Men inte allt:)

Ser t.ex. att en medlem inte ska som i Miriams fall betala ersättning till prästen för att denna går in på sin lediga dag. Det är inte rätt mot medlemmen. Prästen i fråga får väl byta ledig dag i detta fall. För som medlemmar betalar vi redan kyrkoavgift...ska vi sen betala för att få en präst när vi äntligen ska "använda" oss av kyrkan...tycker det är tveksamt.

Angående att någon skulle ha en präst anställd "sommarlördagar" bara för att utföra handlingar som t o m inte är med församlingens medlemmar ser jag egentligen inte som ett problem. Det handlar om att ha ett större samarbete mellan församlingar. Går någon in och har mycket vigslar för en så hjälp till i ngt annat avseende. Antal förrättningar har vi iallefall... just nu har organisationen omkring dem prästerna och administrationen i centrum och inte medlemmen.

Sen håller jag med om att det i mkt kan vara "prästegot" som gör att man vill ta förrättningar i andra församlingar för att man är önskad etc. Men det tycker jag är en annan fråga än att våra medlemmar inte kan välja präst och kyrka så som de vill.

Inga kommentarer: