fredag 4 september 2009

Kungörelse om kyrkovalet

Fick en kungörelse inför kyrkovalet i internposten idag!

Det är meningen att den ska läsas upp i gudstjänsten (och andra sammanhang gissar jag) inför valet.


Frågorna de tar upp på denna kungörelse är:

-Vilken kyrka vill vi ha?

-Var ska Svenska kyrkan lägga kraften?

-Din röst påverkar!

-Gå och rösta den 20 september!


Okej...nu är det avgjort...ska ta och skriva en liten kortatrikel/insändare och presentera lite riktiga brinnande valfrågor i kyrkovalet. Det finns ju massvis med viktiga både praktiska och teologiska beslut som ska tas inom den kommande mandatperioden! t.ex.

-Ska alla präster viga homosexuella? (min fråga är-Hur lyckat var det att sätta in en klausul om att alla inte behövde arbeta med kvinnliga präster...)

-Vad ska vi göra med överflödiga kyrkor? (mitt svar: Ge dem i julklapp till staten så att de kan få bevaras likt de kulturskatter de är och låt kyrkans pengar/medel/kraft läggas på människorna!)

-Ska vi kunna välja församling? (JA! Självklart ska vi kunna vara medlemmar i den församling där vi är aktiva, inte i den vi råkar bo i om vi känner mer samhörighet med en annan!)

Detta är tre starka (enligt mig) frågor som finns på kyrkomötesplan (dvs. liknande riksdag). På lokala planet finns det grymt mycket brinnande frågor...ska pengarna läggas på att kyrkans tak ska renoveras eller behövs det en till pedagog att möta upp familjers behov etc.

Inga kommentarer: