fredag 29 januari 2010

KF 28 jan

Ett lugnt Kommunfullmäktige fram till ärende 14 ”Försäljning av fastigheten del av Rosenfeldt 21 till AB Karlskronahem.”

Då går bl.a. Christina M (S) upp och lägger kommentaren ”Viktigt att säga att det från början är vårt förslag/vårt initiativ” det satte lite ”hus i h*l…” för då var ju bl.a. Kent (FP) Tommy (KD) tvungna att gå upp och säga att nädå, det var ju nu förslaget kommit till bordet etc…. Ah spelar roll vem som ”började”. Lite roligt att för att det var mkt skolungdomar här idag så ville man upp i talarstolen lite☺

Ärende 16 ”Ny renhållningstaxa för 2010” Tycker jag var mkt viktigare att diskutera! Ångrar att jag inte gick upp såhär nu när ärendet är taget. Håller med uttalandet om att till nästa år måste det göras en närmare genomgång av taxorna. DET SKA VARA DYRARE ATT SLÄNGA OSORTERAT! I taxan 2010 har priserna höjts ungefär 10% för osorterat avfall. Detta för att göra att fler vill gå över till att sortera. Jag tycker att det ska bli ännu hårdare tag, speciellt där det inte finns någon anledning till att inte sortera! Som på Parkgatan 1 där vi bodde innan…vad finns det för anledning att inte ha sorterade sopkärl där? Speciellt när det också är en restaurang i byggnaden! Helt förskräckligt! Sätt krav/press på fastighetsbolagen!

Inga kommentarer: