fredag 6 mars 2009

Växjö Ingenmansland


Hela/fulla/proppade dagar denna veckan:)

Igårkväll var vi ett gäng som åkte iväg till Växjö och såg teatern: Ingenmansland. En teater som vi har bjudit in till Kontraktsungdomsdagen.

Ingenmansland handlar om ett gäng ungdomar som är på väg till en konferens om ”Dialog, förståelse och samarbete mellan olika länder etc.” (typ) och har blivit skickade av sina skolor. De fastnar på flygplatsen i en väntsal som går i lås (det visar sig att väntsal ”6” egentligen var väntrum ”9” som hamnat upp och ner).

Inom tio minuter har personerna hunnit presentera sig som:

svensk-isländsk

svensk-amerikan

svensk-palestinier

svensk-sri lanka

svensk-svensk

Vänthallen har blivit uppdelad i 5 tårtbitar där varje ”land” har sin del och har hand om och bestämmer om den. De har gått ifrån att allihopa vara riktiga svenskar till att gå över till att trycka på sin dubbla identitet.

Riktigt bra ämne och bra sätt de tar upp det på. När passifisten får nog tar han till vapen och driver bort Island från sitt land som får asyl i Sverige. Där får hon vara….men bara om hon håller sig i hörnet….och om hon visar tacksamhet för att hon får vara där…och såklart måste hon ju börja anpassa sig och ha håret som alla andra har i Sverige…och alla andra påpekar Sverige är rasistiska…Sverige…nädå så förstående och lugna…

Tillslut hamnar det i läget att alla (island, sri lanka och Sverige) behöver ha asyl i Palestina för att komma undan Usa. Tillslut ger Palestina med sig och delar upp landet i två med en mur mellan sig:)

Teatern slutar i att efter ett dygn går dörren upp och de åker ”hem” igen efter att ha missat konferensen men ha lärt sig/fått uppleva konflikter på nära håll…alla kan vi bli lika goda kålsupare…riktigt bra…tänkvärt.


Idag har det jobbats med agendor. Försöker få ordning och lite struktur för att kunna byta ut alla gamla agendorna i kyrkan mot nya. Tar längre tid än vad man (läs kvinna) kan tro.

Ikväll blir det dans. Och imorn Linköping och Fp landsmöte….ska ha en andakt på söndagsmorgonen i Domkyrkan. Ska bli riktigt kul och utmanande. Plus att jag ser fram emot landsmötet som är en stor inspirationskälla och kul att resa iväg med goda vänner från gruppen.


Sri Lanka, Sverige och Island!


USA passifisten har gått till handling och hotar alla så de måste fly in i Palestina som inte låter sig övertygas så lätt:)

Inga kommentarer: