torsdag 1 maj 2008

Börjar tröttna på Kyrkans Tidning

"Kyrkorna vill inte bojkotta OS i Kina" Står det på framsidan av Kyrkans tidning idag. Min enda dags/veckotidning jag får hem. Den dimper ner i hallen varje torsdagsmorgon och fram tills...nja i höstas någon gång tyckte jag den har varit riktigt bra.
Fast på senare tiden och framförallt de senaste månaderna känns det som om hela tidningens mål är att söka löpsedlar som andra tidningar/media ska citera "Se på oss!!! Kyrkan är intressant"
...som att springa runt runt och försöka bita sig själv i svansen.

För vem har ens i ett litet ögonblick trott att Kyrkorna skulle bojkotta OS i Kina? Sen när bojkottar kyrkan ett område där andra människor inte har de rättigheterna som de borde ha? Är det inte just i de områderna som kyrkan försöker vara extra närvarande vid? För att få till en förändring! Och framförallt, massor av Svenskar kommer vara i Kina runt OS...självklart kommer då kyrkan också vara där!...ah det var således ingen nyhet för framsidan...för att heta Kyrkans Tidning tycker jag de gör ett knapert jobb med att just rikta sig till något som är intressant för kyrkan...men vem vet, smaken är ju som baken, andra kanske tycker tidningen är helt underbar just nu.

Inga kommentarer: