fredag 2 maj 2008

Helt olika erfarenheter

Har äntligen träffat I igen (vi prästvigdes samma dag men i två helt olika delar av Sverige). Det blir så tydligt vilka olika erfarenheter vi får med oss efter vårt första år som präst. Hon har helt otroliga berättelser om mer eller mindre omöjliga begravninsgenterprenörer att jobba med.
Min erfarenhet är att begravningsbyråerna är något av det bästa att ha med sig till en begravning. De är skickliga, har ett naturligt lugn, kan möta varje situation och har en stor förståelse och inlevelse i vad kyrkan faktiskt gör och att den behövs i dessa situationer.
I har erfarenheter där begravningsbyrån tackar henne för att hon kunde komma! Skämtar dom:) Sen när är det byrån som har ett: " Vi fixar gudstjänsten, allt precis som du vill ha det, helhetslösningar just för dig". Sen när!? Sen när gör inte vi/jag/kyrkan en helhetslösning på begravningsgudstjänsten? Sen när är det byrån som fixar en präst, kyrka, musik etc? Allt detdär ingår!!! Det är gratis! Det är en medlems rätt att få en präst, kyrka, musiker allt!

dvs...en begravningsbyrå kan inte klappa sig på axeln och säga "vi fixar en präst, kyrka och allt sånt åt er för en billig pening"...för allt sånt är gratis! Det de kan ta betalt för är kista, annonser, solosångare etc. ...men inte för präst, musiker eller kyrkolokalen...den är gratis!

Tackar Gud för att jag bara har underbara begravningsentrepernörer här! De är helt fantastiska!

Och det är så underbart!!! I börjar snart...efter sommaren att jobba när i Blekinge!!!

Inga kommentarer: