torsdag 24 januari 2008

Jag visslar!

Första veckan efter semestern...härligt! Den har varit precis sådär tjock, rörig, aktiv och utmattande som det sägs att den ska vara.

Plus att den runnit iväg. Tisdagens konfirmander hade vi fortsättningen på sex/kärlek. Mycket diskussioner kring etik och moral med tanke på flickvän, pojkvän, vänner, olika sorters kärlek och olika syn kring sex etc.

Onsdagens konfirmander (citat) "Vi vill också prata om sex (o kärlek)". Vilket nästan infriades (då de redan haft uppe ämnet under hösten) med en hejdundrande kväll om bön (fortfarande min tre i topp ämnen med konfirmander)

Igår slöt jag också ett muntligt avtal med min kyrkoherde...det är därför jag visslar.... jag har nämligen i princip fixat min första tjänst som KOMiNISTER!!! (kominister=prästtjänst)

...lite speciellt att det skedde igår eftersom jag IDAG har varit i Lund på stiftet i möte med de andra nyprästvigda kring: "Hur du söker tjänst i Lunds Stift" appropå att vi nu i och med februari månads början får börja söka tjänster.

...prästtjänster är inte helt lätt för tillfället i Lunds Stift...eller njä.. rättare sagt i vissa delar av det närmare bestämt Lund-Malmö området. Mycket beroende på att det är där utbildningen sker och människor har respektive/familj etc. som inte alltid är så lätt att flytta med sig. Jag ber en stilla bön om att det ska lösa sig för mina kära kollegor.

Imorn avslutar jag denna första vecka med begravning. Ska sätta mig ner och fila lite (ny regel sen en tid att fixa på kvällen innan hellre än morgonen före).

3 kommentarer:

– – – sa...

*host* Komminister, inte kommunister... *host*

Komminister = medtjänare
Kommunister = massmördande socialister (eller Vänsterpartiet, vilket som känns bäst)

AnnA sa...

Nä är det sant!!! Dementerar allt! Skulle aldrig kunna skriva fel ord...ah ångest:)

AnnA sa...

Och jag som ändå tänkte att "Nu ska jag inte skriva kommunister" Det gick ju bra:) Tack för hjälpen!