söndag 22 februari 2009

Härliga mässor

Är full av härlig energi! Har haft två goa folkmässor, fullt med leenden och fullt med skönsjungande körer och spelande musiker!

Försökte göra två varianter på predikningarna idag. Inte minst för att 40 personer var samma (kören och musiker). Brukar ha liknande predikningar på båda ställena eftersom det bara är en timme (ibland knappt en timme) mellan avslutad gudstjänst och mässans start…det finns inte tillräckligt med tid att ladda in ngt annat i huvudet, plus att det inte finns någon anledning…en god tanke är värd att upprepas…och det är inte samma människor som kommer i byn och ön samma söndagJ

Idag däremot tänkte jag överraska och körde två mer eller mindre olika predikningar. Utförandet var däremot liknande. Jag hade tejpat tre lappar under stolarna/bänkarna och lät sonika den församlingsmedlem som råkade sitta på en fråga ställa den ”helt appropå undrade jag…”

Frågorna var:
1. Fastan, den som börjar på onsdag-Jag skulle vilja höra lite mer om den.
2. Årets fastekampanj som Svenska kyrkan bedriver/Hela världen, vad handlar den om i år?
3. Tro, Hopp och Kärlek som dagens episteltext innehöll…vad har det gemensamt med fastan och Hela världen?

Såhär utan predikan kan frågorna verka lite torra…fast de hade sina poängerJ (Lägger inom kort ut predikan…det är pågångJ)

Kul att vi var 92 personer på ön idag…synd att vi var lite färre i Nby, tror det berodde mkt på att många behövde skotta sig ut i morse…ah vad härligt med snö!

Nu sitter jag på tåget upp till Uppsala och styrelsemöte med Kyrkornas U-fond. Första gången vi träffas efter Kenya. Ser fram emot mötet...och att få sova...:)

Inga kommentarer: