måndag 30 juli 2007

Bananflugor!!!!

Ah...de finns överallt! Ok jag kanske kan erkänna att soporna inte riktigt blev slängda...men hur fasen blir jag av med dem? Jag kan ju inte gå bergsärkagång alt. skaffa någon slags mördarinstinkt.

...finns det något snällt sätt att göra sig av med bananflugor?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Snällt sätt? "att göra sig av med" brukar ju i det här fallet betyda "döda", och att döda någon eller något brukar inte anses som snällt.

Det finns många olika sätt "att göra sig av med" bananflugor. Ett av dem är att ta fram dammsugaren, och suga upp alla svarta "prickar" som rör sig.

Anonym sa...

ja, nu ska vi se om jag kommer ihåg receptet:
Ta ett dricksglas och häll i en blandning av vatten, diskmedel och vinäger. Kommer inte ihåg hur mycket av varje, prova dig fram.
Ställ glaset på diskbänken och låt det stå där. Alla bananflugor kommer att dras till denna blandning och snabbt drunkna i vätskan.
Detta är det garanterat effektivaste sättet. Själv brukar jag dessutom beväpna mig med det starkaste insektsgiftet som för tillfället fins till salu på den lokala varumarknaden.
Om man är snäll blir man aldrig av med dessa flugor!

AnnA sa...

Härligt Susanne! Så talar en sann syster i prästskjorta:)

Anna sa...

Jag brukar droppa lite droppar av vademecum lite här och där, speciellt i köket. Annars kan man lägga ut lite torkade nejlikor, så får man bort dem på lång sikt i alla fall.

AnnA sa...

Vinnare i bananflugedödatävlingen är solklart damsugarn. Snabb, effektiv och framförallt resultatinriktad...vet dock inte det här med snällheten:)