onsdag 27 februari 2008

P3 om bön

På vägen hem från dagens träning (jaaa, äntligen kan jag träna igen efter en veckas sumpande i soffan) lyssnade jag som "vanligt" (läs i bilen) på radio och P3.

Denna kväll uppmärksammade dom att: Svenska kyrkan, de repeterade: i Svenska Kyrkan har det i veckan betts för ett evenemang som skulle ske i trakten. Plus att det för en tid sedan var non stop bön i en kommun för dess budget.

Reportern var lite av vad jag skulle kalla bestört av detta faktum att kommuner tar bönen till hjälp eller alt kallat: "kommuner idag verkar vara öppna att ta till vilka medel somhelst".

Bland annat frågade reportern sig om vi verkligen får be om vadsomhelst!

till sin hjälp var en präst från Sverige (tror de sa Jönköping) inbjuden. Hon börjar med att säga: Ja, vi får be om vadsomhelst. Ingen kan bestämma över vad vi ska be. Sen finns det kanske saker som är mer eller mindre lämpliga att be om/för. ...och samtalet tog en liten vändning när olika saker som vi "inte" kan be för rabblas upp utifrån första frågan att vi får be om vadsomhelst....märkligt:)

Lite plus ska prästen ha som gjorde reklam för Psaltaren (bibelns mest lästa bok, bla av Dag Hammarsköld). I Psaltaren hittar vi bl.a. böner om att det ska gå våra fiender illa sa prästen. Böner som kanske inte alltid är så tilltallande i det kristna livet (älska din nästa) men som ändå visar på att alla våra känslor ryms i bibeln!

..spontant om jag tänker lite Psalter och "obekväma texter" har vi ju alltid nr 138 "Slå spädbarnen mot klipporna" eller...ah...tunghäfta...ok det finns MÅNGA fler:)

Idag har jag smygbörjat knep och knåp inför nästa helgs konfirmationsläger...just nu bara längtar jag tillbaka till jobbet imorn på morgonen för att fortsätta....innan jag på eftermiddag ska sätta mig i bänken och vara lite kommunpolitiker.

Igårkväll fick jag ju det fina mailet "Sov gott" Från en upprörd förälder till den skolan vi idag la ner...lite smått hotfullt men tyvärr en del av en politikers vardag
....råd: Även om du är upprörd...tänk på vad du skriver...alla mail etc. till en politiker är offentliga handlingar!

Inga kommentarer: