fredag 16 november 2007

Polen-Here I come

Om nio timmar lättar (förhoppningsvis) planet för att ta mark (förhoppningsvis) i Gdansk. I miljöns tecken ratar den liberala gruppen av politiker polenfärjan och tar flygplanet...hm...

Hur provocerande är det egenligen att stänga ner inrikesflyget? INTE ALLS! Eftersom det inte på något sätt längre är provocerande att säga att miljön går åt h*lv*t* borde vi inte heller vara rädda för att ta konsekvenserna.

Likaså är det inte längre provocerande att säga att Jesus var Jude...dock verkar det fortfarande omöjligt att ta konsekvenserna för detta i evangelieboken (samling med texter som läses "i tur och ordning" på söndagarna och i gudstjänster etc). Ett lysande exempel på detta är Söndagens evangelitexts början. "efter en fråga från fariséerna svarar Jesus"...etc. FARISEERNA.. en stor fråga men vem har inte i bakhuvudet att det är några elakingar? Några som Vi kan hata, några som VI kan se som DOM. ....men tänk om Jesus var en farisée? Inte helt omöjligt! Inte heller omöjligt utan mer sannolikt att olika judiska grupperingar höll på likt politiska grupper gör idag...dvs spottar på varandra och bygger upp ett VI och DOM resonemang.

...hm tänke mest säga att jag åker till Polen i helgen..dvs inte tillbaka vid datorn förrän på måndag....förstår inte hur miljön, Jesus och fariséism kom in i det hela....kan bero på det Måns brukar säga "Skulle vilja se in i den hjärnan om ens en liten stund för att förstå nått som helst samband nån enda gång" (fritt citerat:) )

Inga kommentarer: