torsdag 29 november 2007

Sverigedemokraternas budget -ett axplock

Under denna veckan har det varit stora budgetförhandlingar och beslut är i Karlskrona. Som tredje största parti sitter Sd (Sverigedemokraterna) med i salongen.

Har såklart läst deras budgetförslag och det är riktigt bra. Riktigt bra på så sätt att jag tydligt kan säga vad jag håller med om och inte håller med om i deras politik. Det är ett bra dokument som tydligt visar på vad som skiljer min och Sd:s politik så stort ifrån varandra.

Några små axplock från deras budgettext:

-"Sverigedemokraterna motsätter sig skattefinansierad hemspråksundervisning på skoltid, såvida den inte har som uttalat mål att leda till återflyttning till hemlandet. Då vi befarar att verksamheten försvårar assimilering..."

-Svenska ska vara det enda tillåtna samtalsspråket i kommunens skolor (språklektioner undantagna)

-Äktenskapet är en av de mest stabiliserande och trygghetsskapande faktorerna för både barn och vuxna. Vill försvara och förstärka kärnfamiljens ställning.

-Vill se ökat barnafödande (dvs skapa en trygg kommun). Vill att kommunen upprättar en handlingsplan i syfte att minska antalet aborter.

- "En trygg ålderdom måste vara en självklarhet för de kommuninvånare som under ett helt liv har bidragit till samhället. Att många äldre tvingas leva på en månadsinkomst som är lägre än socialbidragsnormen, samtidigt som vi erbjuder äldreförsörjningsstöd till invandrande åldringar som inte har betalat en krona i svensk skatt, är en regelrätt skandal."

-"Den sedan länge misslyckade invandringsplitiken är en bidragande orsak till att arbetslösheten är fortsatt hög." ..."Sverigedemokraternas grundinställning är att svenska jobb i första hand ska gå till svensk arbetskraft."

-"Brottsligheten i Karlskrona och Blekinge skapar otrygghet för medborgarna, och har för länge sedan passerat gränsen för vad som är acceptabelt. Problemen är alltför ofta kopplade till de allt mer öppna gränserna och den misslyckade invandringspolitiken."

-"En rad negativa förändringar som på sikt riskerar att förvandla Sverige till oigenkännlighet har genomförts de senaste decennierna. Mångkulturen och den bristande respekten för det svenska kulturarvet underminerar den svenska identiteten och sammanhållningen i vårt samhälle."

-"Sverigedemokraterna motsätter sig att kommunen uderstödjer invandrarföreningar ekonomiskt, då dessa föreningar bara kan förstärka utanförskap. Invandrares intressen kan och bör kanaliseras genom alla de övriga ideella föreningarna som redan finns."

-"För att bidra till att återskapa en gemensam svensk identitet i vårt samhälle och underlätta assimilering bör däremot bidragen till de verksamheter som bevarar, befrämjar och vidareutvecklar det svenska kulturarvet utökas..."

-"En gemensam kultur och gemensamma traditioner är i sin tur de starkaste identitetsskapande faktorerna. Sverigedemokraterna vill verka för att de invandrare som har kommit till Karlskrona och Sverige skall anpassa sig til det svenska samhället i stället för tvärtom. Vi förespråkar således assimilering framför integration.."

etc etc

Jag har respekt för alla människor...DÄREMOT! Har jag INTE respekt för alla åsikter! Sverigedemokraternas åsikter har jag ingen somhelst respekt för. Och fram till nästa val och under nästa valrörelse kommer jag ta debatten.

Inga kommentarer: